Gårds Butik

I vår butik erbjuder vi en sortiment av olika alpackaprodukter. Från råull och garn till smycken, kosmetika, accessoarer, gosedjur ock mycket mer.  Tillsammans med våra egen gårdsprodukter har vi också en stort urval av produkter fran olika tillverkerar. 

Vaför alpackagarn 

Alpackor är camelider och  härstammar från de peruanska Anderna. Deras ullkvaliteten är en av de bästa i världen. Den är varm, mjuk och har en naturlig glans. Fibern av ullen är ihålig och luften som är instängd i fibern stödjer materialets egenskaper, kylande på sommaren och uppvärmming i vintern. Många människor som är allergiska mot fårull kan klara alpackaull utan problem.

Särskilda egenskaper av keratin tvålar från alpacka

Tvålarna tillverkas i Tyskland i en tvålfabrik enligt traditionella hantverksmetoder. De innehåller högförädlade vegetabiliska fetter (t.ex. sheasmör, olivolja) och keratin från alpackafibrer som en vårdande komponent. Alpackafibrer består 90 % av keratin, ett mycket motståndskraftigt fiberprotein som ger håret elasticitet och spänst och bidrar till förnyelsen av hud och naglar. Tvålarna är fria från animaliska fetter, tillsatser och palmolja. Tvålfabrik erbjuder tillverkning av tvålar av egna alpackafibrer. Det innebär att våra tvålar innehåller en liten del av våra alpackor.

Öppettider och Informationer

Här hittar ni våra aktuella öppettider. Dessa kan variera beroende på säsong eller tillfälle. Öppettider gäller för 2024 från 1 juni  till 29 september.

Lördag 11:00 till 16:00   
Söndag 11:00 till 16:00

Kontakta oss då öppnar vi gärna butiken utanför oppettiderna året runt.  

Butik presentkort
Ett presentkort på Butik är för dig som vill ge bort något i present men inte kan bestämma sig.
Om du är intresserad, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret, via e-post, via Facebook eller Instagram med följande uppgifter:
- För vem presentkort är (namn)
- Belopp